В МЗС РФ заперечили підготовку провокацій у Греції

Середа, 8 серпня 2018, 18:52

МЗС РФ заперечило повідомлення грецької газети Kontra News про те, що Москва готує заворушення в Салоніках у вересні під час проведення міжнародної виставки-ярмарку.

Про це йдеться в повідомленні  міністерства.

"Посилаючись на анонімне джерело в спецслужбах Греції, видання стверджує, що деякі грецькі банди вуличних хуліганів, що фінансуються з чорних кас Путіна, ведуть підготовку до протестних акцій в Салоніках під час відкриття там у вересні щорічної Міжнародної міжгалузевої виставки-ярмарку", - йдеться у повідомленні

За даними газети, заворушення планувалося приурочити до відвідування виставки прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом, віце-президентом США Майком Пенсом та главами урядів балканських країн.

Метою такої акції повинна була стати дискредитація угоди між Афінами і Скоп'є про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія.

"В матеріалі грецької газети Kontra News немає ні слова правди, - зазначили в МЗС РФ. - Нагадаємо грецьким псевдожурналістам про існування дійсно вартих уваги інформаційних приводів з області двосторонніх відносин".

Нагадаємо, у липні Греція вирішила вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з сусідньою Македонією.

Греція також заблокувала в'їзд в країну іншим російським чиновникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: