Хіматака в Британії: MI6 використала агента РФ для викриття виконавців - ЗМІ

Вівторок, 11 вересня 2018, 12:32

Російські військові агенти, які намагалися вбити екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, були виявлені завдяки новоспеченому російському шпигуну, завербованому британською розвідкою MI6 у Римі.

Про це повідомляють джерела у розвідці, пише Express.

Названого Аполоном шпигуна РФ завербував агент MI6 через кілька тижнів після атаки в Солсбері, йдеться у матеріалі. Росіянин нібито висловив бажання покинути РФ через переконання, що Путін налаштований розпалювати конфлікт із Заходом.

Зазначається, що російський шпигун, який співпрацює з британцями, мав посаду у посольстві Росії в Римі, однак його реальна робота полягала в тому, щоб збирати секретну інформацію про НАТО.

Нещодавно відставний агент MI6 заявив, що Аполон відвідував Британію на початку квітня i надавав офіцерам секретної розвідки "широкий спектр рутинної та конфіденційної інформації" про масштабну шпигунську мережу в Москві.

Британська прокуратура минулого тижня заявила, що підозрювані співробітники ГРУ РФ Алєксандр Пєтров і Руслан Боширов наносили "Новічок" на дверну ручку будинку Скрипалів.

Хоча Пєтров та Боширов були ідентифіковані на ранніх стадіях розслідування, однак відповідні повідомлення з'явилися лише минулого тижня у зв'язку із секретністю розслідування та з тим, що Британія отримувала європейський ордер на арешт росіян.

"Ми знаємо, що вони були в Німеччині, Франції неодноразово і в Нідерландах. Пєтров раніше відвідував лише Велику Британію. Ідея полягала в тому, щоб побачити, чи не залишать вони Росію після Солсбері. Ми були готові", - розповіло джерело.

"Ми повідомили восьми країнам, але в цей час було прийнято рішення не поширювати червоні повідомлення по "Інтерполу", оскільки деякі країни публікують їх", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

За даними ЗМІ, у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері фігурують шестеро підозрюваних росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.