Трамп підпише указ про санкції за втручання у вибори в США – ЗМІ

Середа, 12 вересня 2018, 08:25

Президент США Дональд Трамп планує у середу підписати указ, який передбачає санкції проти іноземних компаній і фізичних осіб за втручання у вибори в США.

Про це повідомляє Reuters  з посиланням на два джерела.

Як зазначає агентство, рішення Трампа співпадає з зусиллями розвідки і силових відомств з запобігання іноземним атакам напередодні виборів до Конгресу 6 листопада.

Щоправда, у Білому домі відмовилися коментувати інформацію про санкції.

За даними одного з джерел, санкції будуть спрямовані протии людей і компаній, звинувачених у втручанні в американські вибори шляхом кібератак чи у інший спосіб.

"Адміністрація прагне встановити нову норму в кіберпросторі. Це перший крок у визначенні меж і публічне оголошення нашої відповіді за погану поведінку", - зазначив співрозмовник агентства.

Указ перераховує відомства, які зобов’язані будуть прийняти рішення, чи стався факт втручання у вибори. Серед них – офіс директора національної розвідки, ЦРУ, агентство з нацбезпеки, департамент внутрішніх справ.

Документ накладає на відомства зобов’язання повідомляти в офіс директора національної розвідки про факти втручання.

Втручання визначається в указі як спроба зламу "виборчої інфраструктури" або спроба змінити громадську думку за допомогою пропаганди в Інтернеті чи систематичних зливів секретної політичної інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.