Санкції проти Угорщини розкололи коаліційні партії уряду Італії

Середа, 12 вересня 2018, 13:57

Запровадження європейських санкцій проти Угорщини виявило розбіжності між коаліційними партіями уряду Італії.

Як пише італійська газета Roma, санкційна процедура щодо Угорщини, за яку сьогодні, 12 вересня, голосуватиме Європейський парламент, розділила італійський уряд.

У той час як лідер "Ліги" Маттео Сальвіні виступив на підтримку угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, стверджуючи, що "Європейський парламент не може проводити судові процеси над народами і демократично обраними урядами", "Рух п’яти зірок" оголосив, що буде голосувати за санкції проти Угорщини.

Джерела італійського інформаційного агентства Adnkronos у "Русі 5 зірок" повідомили, що це рішення партія ухвалила у зв’язку з порушенням основних прав угорських громадян, а також національних меншин, зокрема євреїв.

Коли у Сальвіні попросили прокоментувати рішення партнерів по коаліції, політик відповів, що "не бачить у цьому проблем", і "кожен вільний у виборі своїх дій".

Партія "Вперед, Італія" екс-прем’єра Сільвіо Берлусконі також буде захищати Угорщину. За інформацією джерел, між Берлусконі та Орбаном відбулася "дружня телефонна розмова", під час якої італієць оголосив, що його депутати "проголосують проти прохання активувати статтю 7 Договору ЄС через ризик порушення верховенства права в Угорщині" .

Санкції проти Угорщини викликали розбіжності також в уряді Австрії. Австрійський лідер Себастіан Курц заявив, що депутати його партії проголосують за старт санкційної процедури проти Угорщини, тоді як голова ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе запропонував прем’єру Угорщини співпрацю у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.