Японія відмовилася від пропозиції Путіна укласти мирний договір з РФ

Середа, 12 вересня 2018, 17:01

Японія не має наміру укладати мирну угоду з Російською Федерацією до вирішення територіальної суперечки, яка стосується Курильських островів.

Про це заявив секретар кабінету міністрів Японії Ясухіро Кан, повідомляє японське видання Sankei.

"Оскільки уряд має намір вирішити питання чотирьох Північних островів (японська назва Південних Курил. - Ред.), основна політика щодо укладення мирного договору залишається незмінною", - сказав Кан.

Президент Росії Владімір Путін закликав Японію підписати мирну угоду з Москвою "без будь-яких передумов"  до кінця року, щоб спробувати вирішити довготривалу територіальну суперечку.

Суперечка між РФ і Японією зосереджена на чотирьох південних Курильських островах (японці називають їх "північними територіями"), які Радянський Союз окупував в кінці Другої світової війни. На ці острови претендує Японія.

Японія і РФ почали різні економічні проекти на островах в таких сферах, як вирощування риби і молюсків, енергія вітру і туризм.

З минулого року країни також узгодили чартерні рейси для японців, які жили раніше на островах, щоб ті могли відвідати могили родичів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.