КНДР і Південна Корея відкриють спільний офіс поблизу кордону

Середа, 12 вересня 2018, 19:48

Південна Корея відкриє урядовий офіс у Північній Кореї, що є історичним кроком у відносинах між двома країнами.

Про це повідомляє The Times.

В п'ятницю дві Кореї відкриють спільний "офіс зв'язку" в Кесоні, північнокорейському місті Кесон, найближчому до кордону між двома країнами.

Це буде перший випадок, коли південнокорейські офіційні особи будуть постійно розміщуватися в КНДР з кінця війни 1950-53 років в Кореї, яка розділила півострів.

Двадцять південнокорейців і трохи менше число чиновників з КНДР будуть працювати разом, організовуючи спільні проекти, узгоджені Кім Чен Ином і президентом Південної Кореї на їх саміті в квітні.

"Офіс зв'язку стане цілодобовим консультаційним і комунікаційним каналом для просування міжкорейських відносин, ослаблення військової напруженості і встановлення миру на Корейському півострові", - йдеться в заяві Міністерства об'єднання Південної Кореї.

Передбачалося, що офіс відкриється в серпні. Затримка, ймовірно, пояснюється необхідністю заспокоїти посадових осіб США, які побоюються, що Північна Корея буде винагороджена занадто швидко, не зробивши конкретних кроків щодо відмови від своєї ядерної зброї.

Нагадаємо, третій саміт лідерів Південної та Північної Кореї відбудеться 18-20 вересня у Пхеньяні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: