Росія не буде виходити з Ради Європи – посол

Четвер, 13 вересня 2018, 12:37

РФ не покине Раду Європи, оскільки цей майданчик важливий для реалізації її національних інтересів.

Про це заявив постійний представник РФ при Раді Європи Іван Солтановський, пише "Известия".

"Питання виходу з Ради Європи зараз актуальним не є. Кризи рано чи пізно закінчуються. Ми всі прекрасно знаємо, що легко грюкнути дверима, набагато складніше повернутися", - сказав він.

Він додав, що виплати внесків до бюджету РЄ з боку Москви можливі тільки після відновлення російського представництва в Парламентській асамблеї.

"Деякі країни вважають за краще утриматися від того, щоб відкрито підтримувати нас. Однак про необхідність виходу Ради Європи з структурної кризи вже говорить більшість країн-членів організації", - додав дипломат.

9 жовтня ПАРЄ розгляне доповідь про повноваження та право голосу національних делегацій. За підсумками ухвалять резолюцію та рекомендації комітету міністрів Ради Європи.

Йдеться про внесення поправок до регламенту, які в майбутньому можуть повернути російську делегацію до асамблеї.

Як відомо, зараз ПАРЄ має право накладати обмеження прав (санкції) на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 і 2015 роках ПАРЄ обмежувала в правах російську делегацію.

У 2016 році Росія перестала брати участь в роботі асамблеї і не передавала в Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Європейській правді" заявляв, що Рада Європи готова обмежити свої повноваження для повернення російської делегації до складу Парламентської асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.