Комітет ПАРЄ закликав членів Ради Європи прийняти аналоги "закону Магнітcького"

Вівторок, 11 вересня 2018, 09:52

Комітет з правових питань Парламентської асамблеї Ради Європи схвалила проект доповіді, в якій закликає членів Ради Європи прийняти аналоги "закону Магнітського".

Про це йдеться у повідомленні на сайті ПАРЄ.

Як зазначається, Комітет з правових питань підтверджує свою прихильність до боротьби з безкарністю виконавців серйозних порушень прав людини та виступає проти корупції як загрози верховенству права.

"Комітет закликає національні парламенти розглянути можливість прийняття "законів Магнітського", що передбачають цілеспрямовані санкції, такі як візові заборони та замороження рахунків проти осіб, які особисто відповідають за серйозні порушення прав людини та які користуються безкарністю в своїх країнах" - йдеться у повідомленні.

Доповідь комітету буде розглядатися на зимовій сесії ПАРЄ.

"Закон Магнітського" був розроблений у 2012 році в Вашингтоні. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського і вводив візові та фінансові санкції щодо низки російських чиновників.

Аналоги цього закону були схвалені в Естонії, Канаді, Литві та Латвії. У Британії в 2017 році була прийнята перша частина "акту Магнітського". Вона стосується заморожування активів тих, хто, на думку Лондона, причетний до грубих порушень прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.