Комітет ПАРЄ підготує доповідь щодо РФ до 20 вересня, призначили доповідача

Понеділок, 3 вересня 2018, 19:59

Комітет ПАРЄ до 20 вересня підготує проект рішення, яке в подальшому може назавжди зняти санкції з РФ в асамблеї - точніше, не дозволить цьому органу накладати їх в майбутньому.

Комітет вже визначився з доповідачем, повідомляє сайт ПАРЄ.

"Комітет ПАРЄ з процедурних правил, імунітетів та інституційних питань повинен підготувати доповідь, що охоплює "пропозиції, пов'язані з відкликанням або переглядом повноважень і/або правами представництва і участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів і процедури голосування Асамблеї", - йдеться в повідомленні.

Комітет провів сьогодні засідання в Парижі і призначив бельгійку Петру де Саттер для підготовки доповіді.

"Комітет обговорить доповідь 20 вересня, після чого її, можливо, обговорять на Асамблеї на осінній пленарній сесії в жовтні", - наголошується в повідомленні.

За інформацією джерелом "Європейської правди", голосування щодо проекту рішення в ПАРЄ відбудеться 9 жовтня.

У назві доповіді не фігурує Росія, однак, саме заради повернення російської делегації він створюється. Парламентська асамблея Ради Європи має проголосувати за або проти резолюції.

Як відомо, зараз ПАРЄ має право накладати обмеження прав (санкції) на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 і 2015 роках ПАРЄ обмежувала в правах російську делегацію.

У 2016 році Росія перестала брати участь в роботі асамблеї і не передавала в Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Європейській правді" заявляв, що Рада Європи готова обмежити свої повноваження для повернення російської делегації до складу Парламентської асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.