В уряді ще не бачили нової назви посади уповноваженого Угорщини

Четвер, 13 вересня 2018, 14:39

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що наразі не бачила нової назви посади уповноваженого Угорщини по Закарпаттю.

Про це вона розповіла в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, для України важлива не лише назва посади угорського уповноваженого щодо Закарпаття, а й комплекс його повноважень.

"Я рада, що були сигнали щодо того, що нас почули. Поки що не бачила перейменованої посади цього представника. Хотіла б звернути увагу на те, що для нас важлива не лише назва посади, а й той комплекс повноважень, який для неї передбачено", - сказала вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін після розмови з угорським колегою повідомив, що Угорщина вирішила змінити назву посади уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий протест з боку офіційного Києва.

Як відомо, МЗС України зажадало пояснень від Будапешта у зв'язку з його рішенням створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області.

Київ обурений новою назвою, яка сприймається як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

У МЗС навіть заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

Більше про новий виток напруги між Україною та Угорщиною читайте у статті: "Уповноважений на конфлікт: Будапешт дав старт новому загостренню з Україною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.