Порошенко переконаний, що ЄС та НАТО вийдуть із внутрішньої кризи

П'ятниця, 14 вересня 2018, 10:42

Президент Петро Порошенко вважає, що нинішні проблеми у Євросоюзі та НАТО є тимчасовими та будуть подолані.

Про це він заявив у виступі на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

 
ФОТО: ЕЛЬДАР САРАХМАН

Порошенко визнав, що його непокоять "сплеск правого та лівого популізму, зміни і трансформації, які відбуваються з  Євросоюзом і НАТО".

"Звичайно, ми іноді із зацікавленістю, а іноді із занепокоєнням спостерігаємо за цими процесами. Але у нас нема жодного сумніву у здатності ЄС та Північноатлантичного альянсу долати внутрішні кризи і виходити з них сильнішими", - наголосив він.

Президент додав, що попри нинішні кризові процеси у Європі України залишатиметься прихильною до європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Ми твердо встали на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції. Провідні зорі, які світять нам в дорозі – це зірки прапору Європейського Союзу. Наш компас – це той, який намальований на емблемі НАТО", - заявив він.

Як повідомляла "Європейська правда", у п’ятницю на форумі YES Порошенко публічно попрощався з Росією фразою "До свидания, ласковый мишка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.