Австрія: ЄС надто рано здається у питанні центрів для мігрантів

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:37

Міністр внутрішніх справ Австрії заявив, що єврокомісар з міграції передчасно здається у питанні створення центрів для мігрантів у Північній Африці.

Про це повідомляє Associated Press.

У четвер австрійське видання Die Press процитувало комісара ЄС Дімітріса Аврамопулоса, який зазначив, що ідея зменшення потоку мігрантів до Європи шляхом створення центрів утримання "практично неможлива".

Аврамопулос зазначив, що "жодна країна в цій частині Середземномор'я не підтримала створення такої платформи на сьогоднішній день".

Міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль в п'ятницю перед зустріччю зі своїми колегами з ЄС назвав коментарі комісара "поганим сигналом". Він зазначив, що комісару краще було б сказати: "Спробуймо взятися за цю важку задачу".

За словами Кікля, ідеї всього приблизно два місяці, а комісар ЄС "вже готовий здатися".

Європейський Союз обговорює можливість створення центрів для біженців за межами ЄС. У цих центрах, згідно з ідеєю, мали б виноситись рішення щодо того, чи може мігранту бути гарантований притулок у ЄС. Серед можливих країн розміщення центрів називались держави Північної Африки, проте жодна з країн цю ідею наразі не підтримала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.