ЗМІ: у Польщі звільнили віце-міністра за слова про іммігрантів, прем'єр був лютий

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:55

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прийняв рішення про звільнення заступника міністра інвестицій та розвитку Павла Хоронжого через його заяви щодо міграційної політики.

Про це пише Wirtualna Polska.

Віце-міністр в дискусії на тему "Якої політики інтеграції потребує Польща?" заявив, зокрема, що необхідно збільшити приплив іммігрантів в Польщу, тому що вони "будують процвітання тих країн, які досягли найбільшого успіху". 

За його словами, єдиний спосіб домогтися економічного зростання, який не приведе до скорочення заробітної плати поляків. Як заявив заступник міністра, лише за умови постійного надходження іммігрантів "ми зможемо підтримувати економічний розвиток на рівні, який ми маємо". Хоронжий зокрема схвально висловився про залучення до країни працівників з України та Азії.

За даними джерел в канцелярії прем'єр-міністра, коли глава уряду дізнався про ці заяви, він не приховував свого обурення: "Прем'єр-міністр розлютився, тому що виступ Хоронжого цілком суперечив тому, що робить уряд щодо іммігрантів". 

Після того, яка спалахнуло незадоволення висловами Хоронжого, він виступив із поясненням:

"Мої заяви під час вчорашньої дискусії в Ягеллонському клубі щодо міграційної політики не є офіційною позицією уряду. Така політика виникає у співпраці декількох міністерств. Попереду ще довгий шлях до її прийняття урядом. Рішення, підготовлені міністерством, стосуються економіки, зокрема потреб ринку праці", - написав заступник міністра на веб-сайті Міністерства інвестицій та розвитку.

Офіційно рішення про звільнення Хоронжого має бути опубліковане 14 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.