"Ніхто не винен": уряд Британії запропонував спростити процедуру розлучення

Субота, 15 вересня 2018, 17:14

Британський уряд пропонує закріпити в законодавстві розлучення "без провини" і внести інші зміни, щоб полегшити юридичні процедури розлучення подружніх пар.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністр юстиції Девід Гауке в суботу почав процес консультацій щодо перегляду законів, які, за його словами, "не пов'язані з сучасним життям".

"Коли відносини закінчуються, неправильно, щоб закон створював або збільшував конфлікт між розведеними парами. Ось чому ми усунемо архаїчні вимоги визнати провину або показати докази роздільного проживання ", - сказав він.

Для громадського обговорення пропозицій передбачено 12-тижневий період консультацій. Згідно з цими пропозиціями, чоловік або жінка більше не зможуть оскаржити заяву про розлучення, подану їх партнером.

Крім того, більше не потрібно буде доводити неправомірну поведінку, таку як перелюбство або роздільне проживання протягом певної кількості років, перш ніж пара зможе розлучитися.

Ці зміни в разі затвердження парламентом будуть застосовуватися до гетеросексуальним шлюбів, одностатевих шлюбів і цивільних партнерств.

Нагадаємо, у липні Верховний суд Великої Британії відхилив клопотання жінки, яка хотіла розлучитися з чоловіком, який не давав згоди на розлучення.

Тепер вона повинна чекати до 2020 року, до цього часу пара житиме окремо протягом п'яти років.

За чинним британським законодавством, людина не може розлучитися без згоди партнера, якщо не може довести перелюб, безрозсудну поведінку або відхід з сім'ї.

Єдиний інший спосіб для розлучення - роздільне проживання подружжя протягом п'яти років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.