НАТО визнало прагнення України, необхідно продовжувати реформи – помічник генсека

Понеділок, 17 вересня 2018, 11:41

Визнання євроатлантичних прагнень України з боку НАТО не означає, що українська сторона може зупинитися у проведення реформ.

Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес в інтерв’ю "Європейській правді".

"На саміті в Брюсселі з боку НАТО було рішення про те, що ми визнаємо євроатлантичні прагнення України. Ми також підтвердили рішення Бухарестського саміту (2008 рік, у ньому йдеться про те, що Україна та Грузія одного дня стануть членами Альянсу, - ред.). Це – те зобов'язання, яке означає, що Україна має можливість приєднатися до НАТО", - сказав Альваргонсалес.

Він зазначив, що за останні чотири роки Україна провела більше реформ, ніж за попередні 20, але потрібно більше часу для впровадження, зокрема, стандартів НАТО.

"В НАТО є понад 1300 елементів стандартизації, які Україна має впровадити, ввести у власне законодавство, у нормативну базу. Україна має прогрес на цьому шляху…Головне, до чого я закликаю: ви маєте зрозуміти той факт, що необхідні реформи. Для України ці реформи викладені в РНП (Річна національна програма, ред.), то треба цю програму виконувати. Причому це стосується як військових реформ, так і тих, що пов’язані з демократичними інституціями", - наголосив помічник генсека НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.