Brexit: ЄС готовий покращити пропозицію щодо ірландського кордону

Середа, 19 вересня 2018, 08:32

Європейський союз "готовий поліпшити" свою пропозицію Великій Британії з питання ірландського кордону оскільки в переговорах про Brexit наближається "момент істини".

Про це заявив головний переговірник ЄС Мішель Барньє, повідомляє ВВС.

Представник ЄС заявив, що хоче "де-драматизувати" питання щодо фізичних перевірок на кордоні і забезпечити, щоб товари, які прибувають в Північну Ірландію з іншої частини Сполученого Королівства, оброблялися далеко від кордону.

За словами Барньє, офіційні особи ЄС і Британії можуть працювати разом, щоб знайти місця для проведення технічних перевірок товарів, що надходять з Британії до Північної Ірландії, на майданчиках, розташованих далеко від портів і аеропортів.

Чиновники ЄС кажуть, що ці перевірки можуть проводитися посадовими особами Британії або ЄС, або інспекторами охорони здоров'я, а не митниками, які, за їх твердженням, "де-драматизують" проблему кордону.

"Жовтень - ключовий момент часу - це момент істини. Багато питань, в тому числі ірландське питання, я сподіваюся, досягли значного прогресу і, сподіваюся, будуть вирішені", - сказав Барньє.

У четвер в Зальцбурзі відбудеться неформальний саміт лідерів ЄС, на якому британський прем'єр Тереза ​​Мей викладе свій план майбутньої співпраці Британії з блоком. Після цього лідери 27 країн обговорять ці пропозиції і позицію ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.