Мей назвала єдину альтернативу проекту її угоди щодо Brexit

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:19

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що у депутатів її партії є вибір: або голосувати за угоду з ЄС, яку запропонувала вона, або Британія залишить ЄС без будь-якої угоди.

Про це вона розповіла в ефірі ВВС.

Мей зазначила, якщо парламент не схвалить запропонований нею "план Чекерс" (позиція Лондона на переговорах з ЄС, схвалена урядом у заміській резиденції Чекерс. – Ред.), то в підсумку "я думаю, що альтернативою буде відсутність угоди".

"Я вважаю, що у нас буде вигідна угода після переговорів з ЄС", - додала очільниця британського уряду.

Крім того, Тереза Мей розкритикувала позицію прихильників Brexit щодо кордону з Ірландією.

Велика Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року, проте переговори між Лондоном та Брюсселем щодо умов виходу все ще тривають.

Мей виклала свої пропозиції щодо ключового питання транскордонної торгівлі після засідання у резиденції Чекерс у липні, проте їх розкритикували деякі палкі прихильники Brexit. Вони кажуть, що плани запровадити "загальний звід правил" щодо товарів можуть поставити під загрозу суверенітет Великої Британії.

Колишній міністр закордонних справ Боріс Джонсон заявив, що схвалення пропозицій Мей означало б, що "вперше з 1066 року наші лідери свідомо погодилися на іноземне правління".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.