Кремль: Путін поговорив з Меркель про особливий статус Донбасу

Середа, 19 вересня 2018, 16:46

Президент Росії Владімір Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив "необхідність закріплення Києвом особливого статусу Донбасу".

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"Знову акцентовано на необхідності повного виконання мінського Комплексу заходів 2015 року включаючи законодавче закріплення Києвом особливого статусу регіону", - заявили в прес-службі.

Зазначається, що Путін також висловив Меркель "стурбованість ситуацією, що склалася в результаті вбивства глави ДНР Олександра Захарченка".

За даними прес-служби, сторони підтвердили "обопільну настроєність на подальше сприяння врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту, в тому числі в рамках "нормандського формату".

На офіційному сайті німецького канцлера наразі немає повідомлення про телефонну розмову.

6 жовтня 2017 року Верховна рада продовжила на рік термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, який мав втратити силу 18 жовтня 2017 року.

Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності тільки після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону (про особливий порядок місцевого самоврядування), зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: