У Страсбурзі оголосять рішення за скаргою колишнього голови суду проти України

Середа, 19 вересня 2018, 17:29

Європейський суд з прав людини 25 вересня оголосить рішення у справі "Денисов проти України", яка стосується звільнення глави Київського апеляційного суду у 2011 році.

Про це "Європейській правді" повідомили у прес-службі суду.

У червні 2011 року Вища рада юстиції звільнила Анатолія Денисова з посади голови Київського апеляційного суду. Разом з тим він продовжував виконувати функції звичайного судді у суді.

Вища рада юстиції вважала, що управління правосуддям у суді було організоване неналежним чином через невиконання Денисовим його обов’язків.

Денисов оскаржував звільнення у Вищому адміністративному суді, але його вимога була відхилена як необґрунтована.

У 2013 році рішенням українського парламенту Денисова звільнили з посади судді Київського апеляційного суду після того, як він подав заяву про відставку.

Спираючись на різні положення Європейської конвенції з прав людини, Денисов стверджує, що провадження щодо його звільнення з посади голови Апеляційного суду було несправедливим і несумісним з положеннями Конвенції.

Зокрема, він скаржиться, що його звільнення не було розглянуте незалежним та неупередженим судом, а його особисте життя суттєво постраждало у результаті втрати посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: