Лідера правлячої партії Румунії закликали до відставки власні однопартійці

Четвер, 20 вересня 2018, 10:09

Високопоставлені члени правлячої в Румунії Соціал-демократичної партії закликали піти у відставку лідера політичної сили Лівіу Драгню.

Про це повідомляє Euractiv.

У партії вважають, що кримінальні справи проти Драгні стали найбільшою вразливістю партії перед виборами в 2019 і 2020 роках.

Драгня був позбавлений можливості стати прем'єр-міністром через звинувачення в шахрайстві під час передвиборчої кампанії, але він як і раніше керує соціал-демократами.

Виконавчий комітет партії зустрінеться в п'ятницю і обговорить це питання.

"Вразлива правова ситуація партійного лідера Лівіу Драгні стала головною вразливістю партії, основним елементом нападу опозиції і громадянського суспільства, постійним джерелом недовіри всередині країни і за кордоном", - йдеться у відкритому листі заступника прем'єр-міністра Пола Станеску, депутата Адріана Шуцуану і мера Бухареста Габріели Фіру.

"Це також причина, чому правильність будь-якої спроби Соціал-демократичної партії реформувати судову систему ставиться під сумнів", - наголошується в листі.

Румунський уряд намагається послабити антикорупційне законодавство, і опозиція заявляє, що це робиться, в тому числі, в інтересах Драгні.

Спроби декриміналізувати кілька корупційних злочинів в минулому році викликали найбільші вуличні протести в Румунії протягом десятиліть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.