Уряд Румунії пропонує маловідому чиновницю на посаду глави антикорупційного управління

Четвер, 6 вересня 2018, 17:21

Міністр юстиції Румунії запропонував кандидатуру маловідомої регіональної чиновниці Адіни Флорі на посаду глави Національного антикорупційного управління замість звільненої Лаури Ковеші.

Про це повідомляє Reuters.

Адіна Флоря працює прокурором в портовому місті Констанца. Затвердити її кандидатуру має президент Клаус Йоганніс, який виступав проти звільнення Ковеші.

 
Адіна Флоря

Флоря опублікувала документ, в якому вона викладає свої погляди на роботу управління. Вона вважає, що відомство під керівництвом Ковеші діяло часом "неприпустимими" методами. Вона також звинуватила деяких прокурорів у незаконній діяльності при розслідуванні справ.

Як відомо, міністр юстиції Тудорел Тоадер також звинувачував Ковеші в перевищенні повноважень і нанесенні збитку іміджу країни за кордоном.

Ковеші звинувачувала політиків у спробі заблокувати функціонування правосуддя, пом'якшити антикорупційне законодавство, щоб домагатися захисту від судового переслідування за "минулі, тепершні і майбутні" справи.

Ковеші керувала антикорупційним відомством з 2013 року, і під її керівництвом кількість кримінальних справ проти чиновників в одній з найбільш корумпованих держав ЄС різко зросла. Вона була чи не найбільш популярним чиновником країни.

Правлячі соціал-демократи намагалися рік тому декриміналізувати кілька корупційних правопорушень, що призвело до найбільших вуличних протестів у Румунії протягом останніх десятиліть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.