ЄС готує кару, щоб зупинити страждання худоби на турецькому кордоні

Четвер, 20 вересня 2018, 14:17

Європейська комісія розглядає юридичні дії проти країн-членів ЄС з метою захистити сільськогосподарських тварин від страждань у спекотну погоду під час очікування на болгарсько-турецькому кордоні.

Про це пише EUobserver.

У червні 2016 року ЄК рекомендувала державам-членам забороняти перевезення худоби до Туреччини, якщо прогноз погоди передбачає температуру вище 30°С. Якщо Комісія визнає, що країна-член ЄС не належним чином виконує нормативно-правові акти ЄС, вона може почати судовий розгляд, який може привести до того, що Суд ЄС засудить країну-члена і зобов'яже її до певних дій.

Минулоріч чиновники ЄК провели інспекцію на кордоні між Капітан Андреєво (Болгарія) та Капікуле (Туреччина). У звіті місія зробила висновок про "високий ризик спричинити непотрібні болі та страждання тваринам, яких перевозять на цьому маршруті спекотними днями".

 

"На контрольно-пропускному пункті Капікуле немає об'єктів та провізії для сприяння добробуту тварин. Крім того, тривала адміністративна процедури очищення вантажів призводить до того, що тварини, як правило, перебувають щонайменше на шість годин у транспортних засобах, які перетинають кордон", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що пункт перетину кордону мав "обмежений час роботи", і компанії, що перевозили тварин до Туреччини, мали це враховувати при плануванні подорожей через Капікуле - або "ризикувати не дотримуватися" правил ЄС. Згідно з нормами ЄС, транспортні засоби, що перевозять тварин, повинні мати системи вентиляції для підтримки температуру від 5°С до 30°С, з допустимим відхиленням 5°С, незалежно від того, переміщаються машини чи стоять на місці.

У минулорічному звіті Комісії зазначалося, що 2016 року було 96 днів, коли температура в Капікуле перевищувала 30 градусів, i 34 дні, коли вона перевищувала 35 градусів.

Зазначається, що в 2016 році кількість живих жуйних, експортованих до Туреччини, становила понад 290 000.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.