Орбан розіслав листи подяки євродепутатам, які не підтримали санкції

Середа, 26 вересня 2018, 10:07

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан направив листи подяки депутатам Європарламенту, які виступили проти активації санкційної процедури проти Угорщини під час голосування у Європейському парламенті.

Про це повідомляє EUobserver.

"Я ціную підтримку, яку ви продемонстрували щодо національного суверенітету та солідарності під час голосування", - заявив Орбан у своєму листі парламентарям.

Депутати Європейського парламенту більшістю голосів (448) проголосували за активацію статті 7 договору ЄС проти Угорщини за серйозні порушення цінностей ЄС. 197 депутатів не підтримали це рішення.

У схваленій Європейським парламентом доповіді, яка закликає почати санкційну процедуру проти Будапешта, засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, та ситуація з антисемітизмом.

Угорщина вважає голосування в Європейському парламенті "недійсним" і обіцяє оскаржити рішення, яке може призвести до позбавлення країни голосу в Раді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.