Трамп каже, що обговорить з Путіним конфлікт Москви з Ізраїлем

Середа, 26 вересня 2018, 18:15

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий у разі потреби обговорити з російським колегою Владіміром Путіним напруженість у російсько-ізраїльських відносинах.

Про це пише i24News.

Під час переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу Трамп також заявив про наміри оприлюднити план мирного врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту в найближчі 2-4 місяці.

Глава Білого дому каже, що підтримує принцип "дві держави для двох народів", пише Reuters.

"Мені подобається принцип дводержавного рішення. Я думаю, це спрацює краще за все. Моя мрія - зробити це до кінця свого першого терміну", - сказав Трамп про мирний план для Близького Сходу. 

Нагадаємо, напруженість у російсько-ізраїльських відносинах посилилась після того, як російський Іл-20 із 15 військовими на борту збили над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія. 

Ізраїль поклав повну відповідальність за збиття російського літака Іл-20 в провінції Латакія на уряд Башара Асада. Путін сказав Нетаньяху, що відкидає ізраїльську версію катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.