Путін сказав Нетаньяху, що відкидає ізраїльську версію збиття російського Іл-20

Понеділок, 24 вересня 2018, 18:43

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху подзвонив президенту РФ Владіміру Путіну, щоб обговорити ситуацію зі збитим в Сирії російським літаком Іл-20.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

Ізраїльський прем'єр ще раз висловив співчуття у зв'язку із загибеллю російських військових, які перебували на борту літака, йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили обставини інциденту з урахуванням того, що передана ізраїльськими військовими інформація про операції їх авіації над Сирією розходиться з висновками Міноборони Росії.

"Російська сторона виходить з того, що саме дії ВПС Ізраїлю стали основною причиною трагедії", - підкреслюють у Кремлі.

Путін в ході розмови зазначив, що прийняті Москвою рішення щодо укріплення сирійської ППО - адекватні ситуації і спрямовані на запобігання подібних загроз.

Як заявив у понеділок заявив міністр оборони РФ Сергєй Шойгу, Росія передасть сирійській армії комплекс С-300 протягом двох тижнів у зв'язку з інцидентом із збитим російським літаком Іл-20.

Російський Іл-20 із 15 військовими на борту збили над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія. 

Ізраїль поклав повну відповідальність за збиття російського літака Іл-20 в провінції Латакія на уряд Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.