Норвегія хоче вислати росіянина, затриманого з вибухівкою в минулому році

Середа, 26 вересня 2018, 18:43

Норвегія хоче вислати з країни 18-річного росіянина, якого в минулому році затримали в Осло з саморобним вибуховим пристроєм і засудили на 10 місяців.

Про це повідомляє видання VG.

"Нас поінформували, що поліція Осло затримала цю людину минулої ночі" - повідомив представник Служби безпеки поліції Норвегії Мартін Бернстен.

"Я можу підтвердити, що його затримали на підставі Імміграційного акту і що його справа розглядається" - повідомили в поліції Осло.

Як зазначається, норвезька влада вважає, що росіянин становить загрозу для безпеки країни.

Нагадаємо, поліція Осло пізно ввечері 8 квітня 2017 року затримала молодика, який залишив невеликий предмет під мостом через річку Акерсельва. Затриманого доставили в поліцію, район був оточений, на місце прибули вибухотехніки, які вчинили контрольований підрив предмета.

Затриманим виявився вихідець з Росії, який в той момент перебував у статусі прохача притулку. Підлітка звинувачували за статтею про незаконне поводження з небезпечними речовинами.

Суд постановив, що росіянин розмістив вибухівку з наміром створити видимість теракту і налякати громадськість. В результаті його засудили на 10 місяців позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.