Британія хоче стримувати РФ міні-субмаринами в стилі Джеймса Бонда - ЗМІ

фото
Середа, 26 вересня 2018, 20:12

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон схвалив виділення 80 мільйонів фунтів стерлінгів на придбання мілинних бойових субмарин.

Про це пише Daily Star.

Звичайні ядерні підводні човни надто великі для застосування у прибережних регіонах. Міні-субмарини дозволяють військовим водолазам дістатися до цілі непомітно. Такі підводні апарати виробляє американська компанія Teledyne Brown Engineering. Вони вже стоять на озброєнні морських котиків США.

Шестиметрові бойові машини чіпляються до задньої частини звичайних великих субмарин. На їхньому борту можуть розміститися до шести бійців спецпризначення.

 
Daily Star

Мініатюрні підводні човни можуть діяти в радіусі 200 кілометрів. У британській армії вони замінять старі судна, здатні розмістити на борту до трьох солдатів.

"Загроза з боку Росії найбільше нас тривожить. І постійно тримаємо руку на пульсі, щоб гарантувати, що ми ведемо у цій грі. Вони здаються сильними, але більша частина їхнього обладнання застаріла", - сказав виданню анонімний чиновник. Британія також прийме поставку в наступному році першого з дев'яти літаків P-8A вартістю 3 млрд фунтів. Пошуковий радар P-8 оптимізований для виявлення невеликих об'єктів на поверхні моря, а також великих поверхневих цілей.

У 2017 році королівські Військово-морські сили Британії 33 рази реагували на наближення російського військового корабля до британських територіальних вод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: