Британія створить кіберпідрозділ у 2000 осіб для протистояння загрозі РФ - ЗМІ

П'ятниця, 21 вересня 2018, 09:26

Велика Британія має намір значно збільшити свою здатність вести війну в кіберпросторі зі створенням нової наступального кіберпідрозділу чисельність 2 тисячі осіб.

Про це повідомляє Sky News.

Новий підрозділ, про створення якого, як очікується, буде оголошено найближчим часом, майже в чотири рази збільшить кількість персоналу, орієнтованого на наступальні операції з використанням кібероперацій.

За даними телеканалу, підрозділ складатимуться зі штатних співробітників Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ), військового персоналу та підрядників. Нова структура отримає фінансування отримує у 250 млн фунтів стерлінгів.

Створення нового підрозділу відбувається в умовах зростаючої кіберзагрози з боку Росії, і після того як Британія вперше застосувала кібернетичну зброю для боротьби з "Ісламською державою".

На початку вересня директор GCHQ заявив, що Британія та її союзники розгорнуть "повний спектр інструментів" проти Росії після того, як Лондон звинуватив двох російських агентів у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.