СБУ розслідує видачу угорського громадянства мешканцям Закарпаття

Четвер, 27 вересня 2018, 15:25

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що Служба безпеки України розслідує видачу угорського громадянства громадянам України, які живуть у Закарпатській області.

Про це генпрокурор сказав після засідання комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, повідомляє УНІАН.

"Відповідне провадження зареєстровано. Служба безпеки України веде слідство, ми ведемо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства є категорично забороненим українською Конституцією", - заявив Луценко.

Він сказав, що у цій ситуації "двох тлумачень бути не може".

"Якщо є докази на подвійне громадянство - це має каратися", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, що у останній тиждень у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто на полях Генасамблеї ООН заявив, що Україна вишле угорського консула найближчим часом, якщо Угорщина сама не зробить цього.

Детальніше про це – у статті "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.