Делегація Македонії бойкотувала виступ свого президента в ООН

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:51

Заступник міністра закордонних справ Македонії і частина македонської делегації покинули зал засідань Генеральної Асамблеї ООН під час виступу президента Георге Іванова.

Про це повідомляє РТС.

У своїй промові президент Македонії розкритикував високопосадовців США і ЄС, які відвідали країну для підтримки майбутнього референдуму про перейменування країни.

Він також закликав македонців не брати участь у голосуванні в неділю, стверджуючи, що зміна назви Македонії є "грубим порушенням її суверенітету".

"Ми залишили залу засідань ООН під час виступу Іванова, тому що не хочемо легітимізувати його скандальні заяви, сповнені маніпуляцій, ненависті і ворожнечі", - написав у Facebook заступник міністра закордонних справ Македонії Андрій Жерновські.

За його словами, відкритий заклик до бойкоту референдуму "є справжнім закликом до самоізоляції, надзвичайно безвідповідальним перед нинішнім і майбутнім поколіннями".

Референдум, який заплановано на 30 вересня, розділив країну. Консервативна опозиція закликає бойкотувати голосування.

На референдумі йдеться про угоду з Грецією, яка б перейменовувала їхню країну "Північна Македонія" і вирішила довготривалу суперечку щодо використання терміну "Македонія".

Громадяни країни мають відповісти на питання: "Чи підтримуєте ви членство в НАТО і ЄС, приймаючи угоду про назву між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: