Президент Македонії закликав бойкотувати референдум щодо зміни назви країни

Понеділок, 24 вересня 2018, 14:44

Президент Македонії Гйорге Іванов закликав громадян бойкотувати референдум щодо зміни назви країни.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Сам Іванов заявив, що не голосуватиме на референдумі щодо угоди з Грецією про зміну назви Македонії, який відбудеться 30 вересня.

"Навіть у разі прийняття шкідливої грецької угоди і відповідних конституційних поправок, членство у НАТО і ЄС не настане автоматично" - зазначив він.

"Головна відповідальність лежить на громадянах Македонії. Від нас залежить, чи збережемо ми рішення, прийняте в ході першого референдуму в Республіці Македонії, на якому ми прийняли власне рішення не утримуючись від того, щоб сказати, що ми македонці, що наші предки були македонцями. Чи буде прийнято рішення скасувати рішення попереднього референдуму від 8 вересня 1991 року. Чи зможемо ми юридично скасувати себе як народ і дозволити комусь іншому інтерпретувати наше минуле і забрати наше майбутнє" - цитує Іванова прес-служба президента Македонії.

У рамках підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС.

Однак зміна назви відбудеться лише в тому випадку, якщо македонці проголосують за це рішення на референдумі 30 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.