Німецькі консульства на Західних Балканах перевантажені: всі хочуть до Німеччини

Понеділок, 3 вересня 2018, 09:25

Консульства Німеччини у країнах Західних Балкан не встигають обробляти заявки на отримання робочих віз, кількість яких збільшується з кожним роком.

Про це пише B92.

У першій половині 2018 року громадяни 6 країн регіону (Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Чорногорія, Косово) подали 52 тисячі заявок на робочі візи, що в два рази більше, ніж в той же період 2015 року.

"Кількість візових заявок значно перевищувала можливості наших консульських установ, що призвело до зростання числа скарг з боку представників промислового сектору, політичних кіл та громадянського суспільства", - йдеться у внутрішніх документах Міністерства закордонних справ Німеччини.

Більшість робочих віз була видана для дозволу на роботу в будівництві, для роботи в сфері громадського харчування та догляду за людьми, що потребують піклування.

У 2016 році Німеччина заявила, що Сербія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Чорногорія та Албанія є безпечними країнами походження, що зводить до мінімуму випадки помилкових прохачів притулку з цих країн.

Уряд Німеччини незабаром прийме рішення щодо пропозиції про спрощення умов переїзду до країни для кваліфікованих працівників з-поза меж Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.