"Весільний візит" Путіна дуже зашкодив репутації Австрії в Україні – посол

Понеділок, 3 вересня 2018, 15:15

Запрошення президента РФ Владіміра Путіна на весілля голови австрійської дипломатії Карін Кнайссль зашкодило репутації Австрії в Україні.

Про це агентству APA у понеділок заявив посол України в Австрії Олександр Щерба, повідомляє видання Salzburger Nachrichten.

"Мої переговори в Україні показують, що це весілля дуже зашкодило репутації Австрії в Україні", - сказав Щерба.

"Як послу мені справді дуже шкода", - зазначив дипломат напередодні візиту канцлера Австрії Себастіана Курца до України.

Водночас Щерба не підтвердив, що візит Курца до Києва пов’язаний із тим, що запрошення Путіна на весілля роздратувало Україну. "Потрібно запитати про це сторону, яка ініціювала візит", - сказав дипломат.

Описуючи відносини між Австрією та Україною, посол назвав обидві держави "друзями та партнерами", пов’язаними спільним минулим та теперішнім, та, висловив сподівання, "майбутнім у спільному європейському просторі".

За словами Щерби, до серпня відносини між Києвом та Віднем не змінилися попри прихід до влади ультраправої Партії свободи. "Після серпня – побачимо", - сказав дипломат. Весілля Карін Кнайссль відбулося 18 серпня.

Нагадаємо, австрійський канцлер Себастіан Курц, намагаючись заспокоїти критиків через візит президента РФ Владіміра Путіна на весілля голови МЗС Австрії, заявив, що Австрія повністю прихильна єдиній позиції Європейського Союзу щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.