Берлін: після смерті Захарченка важливо не допустити ескалації

Понеділок, 3 вересня 2018, 16:30

Вбивство лідера проросійських сепаратистів у Донецьку Олександра Захарченка не має негативно вплинути на реалізацію мінських угод та продовження переговорного процесу.

Про це заявив у понеділок, 3 вересня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

"Ми закликаємо всі сторони до подальшої конструктивної участі в переговорах", - зазначив представник німецького уряду.

"Зараз справді дуже важливо уникнути ескалації", - додав він, зазначивши, що федеральний уряд Німеччини продовжить виконувати свої зобов’язання у мінському процесі.

Зайберт наголосив, що смерть Захарченка не робить реалізацію мінських угод для розрядки ситуації на Донбасі менш важливою.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.