Лідер опозиції Молдови прокоментував образу російськомовних у ході протесту

відео
Вівторок, 4 вересня 2018, 09:54

Лідер молдовської опозиційної партії "Платформа Гідність і правда" (DA) Андрій Нестасе відмежувався від учасника протесту опозиції, який зажадав від російськомовних протестувальників на центральній площі Кишинева не говорити "по-свинськи".

Про це пише NewsMaker.

Інцидент, що стався 27 серпня, після того часу активно висвітлювали медіа, які прийнято вважати близькими до "Партії соціалістів", яку представляє президент країни Ігор Додон.

Нестасе звинуватив видання "холдингів Додона" у навмисному тиражуванні новини про те, що "нібито прихильник Нестасе образив російськомовних".

"Їм неважливо, що сам Нестасе цього ніколи не робив і не зробить. Страх і гроші сильно підганяють їх. Не можуть вони зрозуміти, що наш народ набагато розумніший, ніж думають про нього Плахотнюк (глава "Демократичної партії", - ред.) і Додон", - сказав він.

"Платформа Гідність і правда" провела власне, внутрішнє розслідування інциденту.

"Заявляю офіційно, що людина, яка на камеру образила російськомовних, не була і не буде ніколи активістом "Платформи". За три роки наших протестів на Площі Великого Національного Зібрання побували сотні тисяч людей. Багато з них фотографувалися зі мною. Серед них були прихильники різних партій і навіть різні провокатори. Всіх їх виявити відразу, на жаль, неможливо", - додав політик.

27 серпня, у День незалежності Молдови, поліція розігнала маніфестантів, які протестувати вночі біля пам'ятника Штефану чел Маре в центрі Кишинева.

Учасники акції протесту в Молдові вимагають відставки уряду, скасування закону про амністію капіталу, прийняття молдовського варіанту закону Магнітського, початку кримінального переслідування за крадіжку мільярда і визнання результатів виборів в Кишиневі, на яких перемогу здобув опозиційний лідер, голова "Платформи Гідність і правда" Андрій Нестасе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.