МЗС РФ заявило, що Лондон відмовився надати особисті дані підозрюваних у справі Скрипалів

Середа, 5 вересня 2018, 19:40

Посол Британії в Москві Лорі Брістоу у середу на зустрічі в МЗС РФ заявив, що Лондон не надасть відбитки пальців двох підозрюваних у справі Скрипалів.

Про це заявила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"МЗС Росії попросило британського посла в Москві надати відбитки пальців двох чоловіків, яких в Лондоні назвали підозрюваними у справі Солсбері і пов'язали з Росією, - заявила вона. - Британський посол заявив, що британська сторона ці матеріали не надасть".

Захарова зазначила, що Лондон також відмовився поділитися якоюсь іншою інформацією у справі, в тому числі номерами паспортів підозрюваних, їх по батькові та анкетними даними.

"Сподіваємося, що хоча б по лінії Інтерполу ці дані будуть передані", - додала офіційний представник МЗС РФ. Раніше вона заявила, що імена підозрюваних "нічого не кажуть" Росії.

Нагадаємо, у Британії назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.