Поліція показала флакон парфумів з "Новічком", який використали в Солсбері

фото
Середа, 5 вересня 2018, 14:41

Поліція Великої Британії показала флакон для парфумів, який був використаний як контейнер для перевезення нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Про це повідомляє Sky News.

Невеличкий флакон з аплікатором трохи більше 5 сантиметрів у довжину використали для розпилення "Новічка" на дверну ручку вхідних дверей будинку Сергія Скрипаля у Солсбері.

 

Слідчі також знайшли коробку, в якій був флакон. На флаконі і на коробці є напис відомої фірми "Nina Ricci", але у компанії заявили, що це підробка.

 

Поліція заявила, що "Новічок" був у пляшці, яка була адаптована, щоб бути "ідеальним прикриттям для контрабанди зброї в країну і ідеальним методом доставки для нападу на будинок Скрипаля".

Очевидно, пізніше виконавці отруєння просто викинули флакон. За кілька місяців його знайшов британець Чарлі Роулі у місті Еймсбері, за 10 кілометрів від Солсбері. Роулі подарував флакон своїй подрузі Ден Стерджесс. Вона, думаючи, що це парфуми, побризкала рідиною на зап'ястя.

Стерджесс отримала дозу "Новічка" у 10 разів більшу, ніж Скрипалі та Роулі. Вона померла у лікарні 8 липня. Експерти знайшли пляшку з-під парфумів у будинку Роулі.

Нагадаємо, у Британії назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.