Обвалення мосту в Генуї: в розслідуванні фігурують 20 осіб

П'ятниця, 7 вересня 2018, 17:41

Італійська прокуратура в рамках розслідування причин обвалення мосту в Генуї перевіряє діяльність 20 осіб та компанії, яка керує інфраструктурним об’єктом.

Про це повідомляє The Local.

Особам, які проходять у справі, можуть висунути звинувачення у вбивстві та невиконанні вимог правил безпеки.

Наприкінці розслідування прокурори вирішать, чи висувати звинувачення, у тому числі проти компанії Autostrade, яка керує майже половиною мережі автомагістралей Італії.

Уряд Італії звинувачує компанію в тому, що попри отримання величезних прибутків вона занадто мало інвестувала в технічне обслуговування мосту.

Італійський уряд після катастрофи погрожував націоналізувати автомобільну мережу країни, але вчора прем'єр-міністр Джузеппе Конте натякнув, що цього все ж таки не робитимуть.

"Націоналізація - це не єдина відповідь. Ми оцінимо це рішення, але зараз не можемо виключити новий тендер", - сказав він.

Нагадаємо, частина мосту Моранді у Генуї довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера.

Обвалення автомобільного мосту в Генуї, ймовірно, сталося внаслідок "низки причин", а не тільки через руйнування сталевих канатів - вант.

Операція з пошуку загиблих під завалами автомобільного мосту в Генуї завершилася 19 серпня, офіційна кількість загиблих досягла 43.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.