РФ: у разі нових санкцій США можлива рецесія

Середа, 10 жовтня 2018, 12:50

Російська економіка ризикує увійти в рецесію наступного року, якщо Сполучені Штати запровадять додаткові антиросійські санкції.

Про це заявив глава Рахункової палати РФ Алексєй Кудрін, пише ТАСС.

"Санкційні проблеми, вони звичайно, створюють високі ризики для темпів зростання у найближчі роки. Уже є сценарії Центрального банку, АКРА (Аналітичне кредитне рейтингове агентство, - ред.) про те, що такі санкції, які розглядаються, вони перебувають у полі дискусій, можуть знизити темпи зростання і навіть привести до рецесії наступного року. Звичайно, це великий виклик для реалізації всіх цілей президента", - сказав Кудрін.

Як відомо, 27 серпня введено в дію перший пакет американських санкцій проти Росії, впроваджених через хімічну атаку у Британії.

Анонс першої порції санкції призвів до падіння рубля до дворічного мінімуму. На першому етапі під заборону потрапив експорт технологій, що можуть використовуватись у військових цілях. А вже у листопаді може бути запроваджений другий, значно жорсткіший пакет санкцій.

У свою чергу міністр фінансів РФ Антон Силуанов запевняє, що росіянам не доведеться позичати за кордоном у 2019 році, якщо Сполучені Штати накладуть санкції на російський суверенний борг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.