Лондон заговорив про нові санкції Заходу проти РФ через кібератаки

Четвер, 4 жовтня 2018, 15:43

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що Росію може спіткати новий раунд санкцій у зв’язку з оприлюдненою у четвер інформацією про кібератаки російської розвідки.

Про це повідомляє Sky News.

Глава британської дипломатії відкинув запевнення Москви у невинуватості, заявивши, що це "фейкові новини".

"Ми будемо обговорювати з нашими союзниками, які додаткові санкції повинні бути накладені", - сказав Джеремі Хант.

"Ми також будемо обговорювати, як нам потрібно працювати з нашими друзями і союзниками, щоб протистояти цій схемі кібератак, це новий тип атак, з яким зіштовхується весь світ", - додав він.

4 жовтня Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

У зв’язку із кіберспробами росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Європейський Cоюз висловив серйозне занепокоєння спробою Росії вчинити кібератаки. НАТО висловило солідарність з Нідерландами і Британією, які закликали Росію припинити зловмисну кіберактивність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.