Глава МЗС Італії каже, що Лавров не просив підтримки у скасуванні санкцій ЄС

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:28

Італія хоче скасування санкцій ЄС проти РФ в перспективі, але не буде вимагати зробити цей крок негайно.

Про це заявив глава МЗС Італії Енцо Моаверо Міланезі на спільній прес-конференції у Москві з російським колегою Сергєєм Лавровим.

"Санкції були предметом нашої розмови, але ми не обговорювали те, яку роль може зіграти Італія в контексті відносин між Росією і ЄС", - сказав Міланезі.

Він наголосив, що Рим прагне обговорювати санкції проти РФ, бо обмеження - це "інструмент, а не самоціль" для вирішення конфліктів. 

"Прийти до рішення питання необхідно шляхом дотримання міжнародного права і діалогу. Причини, які призвели до санкційного режиму, можуть бути усунені", - додав він.

31 липня Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Дипломати заявили, що було запропоновано 8 фірм, але дві були відкинуті після опозиції з боку Німеччини та Італії, які побоювалися шкоди для своїх ділових відносин з Росією. Тоді ж Італія заблокувала включення кримської депутатки у список санкцій ЄС проти Росії.

У списку містяться імена так званих "колишніх" - чиновників, які більше не обіймають посад. Рим хотів вилучити їхні імена.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.