Російські ЗМІ назвали третьго підозрюваного у справі Скрипалів

Четвер, 11 жовтня 2018, 08:54

Стало відоме ім'я третього підозрюваного у справі про отруєння екс-шпигуна Сергєя Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомив російський портал "Фонтанка".

За даними видання, Британія найближчим часом має намір оголосити третім підозрюваним у справі 45-річного Сергєя Федотова.

Так, у січні-лютому 2014 року він їздив до Чехії одночасно з Александром Петровим (за даними The Insider і Bellingat, його справжнє ім'я Александр Мішкін, він співробітник ГРУ).

Крім того, Федотов тричі відвідував Лондон - у березні 2016 року, березні 2017-го та березні 2018-го. Остання поїздка відбулася 2 березня, як і у Петрова з Русланом Бошировим (Анатолієм Чепігою), але іншим рейсом. Федотов покинув Лондон в день замаху на Скрипалів на одному літаку з Петровим і Бошировим.

"Фонтанка" також стверджує, що в Росії на Федотова не оформлена нерухомість, транспорт і мобільні номери, його також немає в соціальних мережах та в базі виконавчих проваджень. Номер його паспорта відрізняється на одну-дві цифри від документів, виданих росіянам, які місцем реєстрації вказували Хорошевське шосе, 76, де знаходиться штаб-квартира ГРУ.

Як повідомлялося, двоє співробітників ГРУ РФ, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, у жовтні 2014 таємно побували в Чеській Республіці, де стежили за Скрипалем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.