Отруєння Скрипаля: Петров-Мішкін здійснив кілька поїздок до України 2013 року

фото
Вівторок, 9 жовтня 2018, 10:39

Підозрюваний в отруєнні в Солсбері "Александр Петров" виявився офіцером ГРУ Росії Александром Мішкіним.

Про це йдеться у спільному розслідуванні російського інтернет-видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat.

Мішкін народився 13 липня 1979 року в селі Лойга Архангельської області, закінчив одну з "елітних військових медичних академій", де вивчився на військового лікаря для російських військово-морських сил, йдеться у матеріалі.

Під час навчання Мішкін почав служити в ГРУ, а до 2010 року переїхав до Москви. У Москві Мішкін був зареєстрований на Хорошівському шосе, будинок 76б, також там зареєстрована штаб-квартира Головного управління Генштабу міністерства оборони РФ (колишнє ГРУ), зазначається у розслідуванні.

Bellingcat стверджує, що Мішкін здійснив декілька поїздок до України, зокрема під час Майдану 2013 року.

 
Bellingcat опублікував три фото людини, ідентифікованої як Александр Мішкін, зокрема його паспортне фото
 

За даними Bellingcat, другого з підозрюваних в отруєнні російського екс-шпигуна Сергєя Скрипаля, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга. Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ". Восени 2014 року Александр Мішкін і Анатолій Чепіга переїхали в висококласні квартири.

Мешканки села Березівка Амурської області Росії впізнали у "Руслані Боширові" свого односельця Анатолія Чепігу.

Також повідомлялось, що контртерористичний підрозділ британської поліції встановив особу третього підозрюваного у причетності до отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері. Британці раніше заявляли, що оголошені ними імена росіян можуть бути несправжніми.

За даними ЗМІ, загалом у справі про отруєння Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері фігурують шестеро підозрюваних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.