Звільнення чиновників з угорськими паспортами – чесний крок з їхнього боку – Климпуш–Цинцадзе

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 11:34

В уряді вітають рішення чиновників, які мають подвійне угорське громадянство, добровільно піти з посад.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Я сама урядовець і розумію, що не можна служити двом царям чи двом державам. Хоча у нас існує законодавча "вилка" щодо подвійного громадянства, закон "Про державну службу" є однозначним. Тому цей крок урядовців, які мають подвійне громадянство, – принаймні чесний. Це той мінімум, який варто чекати від державного урядовця", - зазначила вона.

Раніше стало відомо, що закарпатські чиновники, яких сайт "Миротворець" вніс до списку власників подвійного громадянства Угорщини, почали писати заяви на звільнення.

Станом на сьогодні до угорського списку входять понад 500 осіб. Напередодні Будапешт викликав "на килим" посла України через список.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна бреше, коли каже, що не причетна до публікації на "Миротворці", оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби і президент України Петро Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.