У Баварії вибори до парламенту: союзники Меркель можуть втратити більшість

Неділя, 14 жовтня 2018, 10:51

У німецькій федеральній землі Баварія в неділю проходять вибори до ландтагу - земельного парламенту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з останніми опитуваннями, найбільшу підтримку має правлячий Християнсько-соціальний союз (ХСС) - за нього були готові проголосувати 34% виборців.

Утім, останніми тижнями рівень підтримки ХСС постійно знижувався. Очікується, що ХСС під проводом міністра внутрішніх справ Німеччини Горста Зеегофера та прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зедера втратить абсолютну більшість у парламенті і змушений буде шукати партнерів для коаліції.

З 1962 року таке траплялося лише раз - у 2008 році ХСС створив коаліцію з Вільною демократичною партією. Утім, у 2013 році політичній силі вдалося повернути собі абсолютну більшість в ландтагу.

Друге місце у на виборах прогнозують партії "Зелені", за яку готові віддати голоси 19% опитаних. Третє місце прогнозують Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН) із 12%. Також, за опитуваннями, до ландтагу проходять "Вільні виборці", "Альтернатива для Німеччини" та Вільна демократична партія.

Для того, щоб пройти до земельного парламенту, партіям необхідно подолати п'ятивідсотковий бар'єр.

Вибори мають також велике значення і для канцлера ФРН Ангели Меркель, очільниці Християнсько-демократичного союзу. Урядування "великої коаліції" в Берліні цього року було затьмарене кількома скандалами, зокрема, суперечкою між лідерами сестринських партій Меркель та Зеегофером стосовно політики щодо біженців.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: