Іспанія позбавила статусу дипломата представника Фландрії в посольстві Бельгії

Середа, 17 жовтня 2018, 15:06

МЗС Іспанії позбавило дипломатичного статусу представника Фландрії у бельгійському посольстві у зв’язку з листом спікера парламенту Фландрії Яна Пеуманса на підтримку каталонських сепаратистів.

Про це повідомляє видання El Confidencial.

Повідомляється, що до МЗС Іспанії вже втретє протягом місяця викликали посла Бельгії. Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель заявив, що "більше не визнає представника уряду Фландрії дипломатом посольства Бельгії".

За його словами, таке рішення було прийнято через неприйнятний і неочікуваний від такої дружньої країни, як Бельгія крок яким став лист спікера парламенту Фландрії Яна Пеуманса на підтримку каталонських сепаратистів.

Голова уряду Фландрії Герт Бурго назвав дії Іспанії "дуже недружнім актом", небаченим в історії ЄС.

Лист Пеуманса був переданий на початку вересня колишній спікерці парламенту Каталонії Карме Форкадель, яка перебуває під арештом за звинуваченням у повстанні проти уряду.

Іспанія розцінює зміст цього листа як образливий, оскільки в ньому міститься фраза, що "центральний уряд Іспанії не відповідає умовам, щоб бути частиною сучасного і демократичного Європейського союзу".

У своєму листі спікер парламенту Фландрії заявляє, що насильство під час референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня минулого року "було найбільш обурливим проявом недемократичної політики".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: