Климпуш-Цинцадзе просить союзників вплинути на дії Угорщини в НАТО

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:10

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала союзників України долучитися до перемовин з Угорщиною для розблокування комісії Україна-НАТО.

Про це вона заявила на засіданні Україна-НАТО з оцінки виконання Україною річної національної програми (РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО за 2018 рік, повідомляє "Урядовий портал".

Вона наголосила, що цьогорічний саміт Альянсу показав, що союзники вкотре підтвердили свою відданість подальшому розвитку особливого партнерства між Україною і НАТО, і єдиним каменем спотикання на цьому шляху є блокування Угорщиною Комісії на рівні міністрів.

"Майбутнє Комісії Україна-НАТО фактично в руках наших союзників. Закликаю Альянс активно долучитися до перемовин з Угорщиною, аби на практиці довести високий рівень нашого партнерства", – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, Угорщина вже рік блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО на вищому рівні. У той же час ця комісія на рівні послів збирається регулярно. У цих засіданнях можуть брати участь і українські урядовці.

Нагадаємо, Київ звернувся до Парламентської асамблеї НАТО із закликом вплинути на Угорщину, яка блокує євроатлантичні прагнення України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.