Німеччина може включити Україну до списку безпечних країн

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 11:26

Німеччина планує включити Україну та ще 13 держав до списку безпечних країн.

Про це йдеться у відповіді МВС Німеччини на офіційний запит депутата Бундестагу від Вільної демократичної партії Лінди Тойтеберг, повідомляє Deutsche Welle.

Мігрантів із так званих безпечних країн походження легше висилати з Німеччини у разі відмови в наданні притулку, їх клопотання про притулок розглядають в прискореному порядку.

Зокрема, уряд Німеччини планує розширити список країн цієї категорії, включивши в нього Україну, Білорусь, Молдову, Кубу, Колумбію, В'єтнам, Танзанію, Пакистан, Індію, Кенію, Бенін, Гвінею-Бісау, Центральноафриканську республіку і Чад.

Це пояснюється тим, що частка позитивних рішень за клопотаннями про притулок від громадян з цих держав становить в поточному році менше 5%. Згідно з коаліційною угодою, країни можуть бути оголошені безпечними, якщо частка менше п'яти відсотків зберігається протягом кількох років.

Водночас у МВС ФРН підкреслили, що остаточне рішення залежить від виконання цілої низки критеріїв, а також приписів Євросоюзу та висновку Федерального конституційного суду Німеччини.

Уряд ФРН спершу має провести детальний аналіз ситуації у цих державах і підтвердити, що в них відсутня загроза тортур, нелюдського поводження або збройного конфлікту. Коли саме такий аналіз може бути завершено, поки незрозуміло, зазначили у міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.