Глава швейцарської розвідки заявив про активізацію шпигунів РФ

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 14:24

Шпигунство Росії в Швейцарії є значним, і воно зростає.

Про це заявив глава швейцарської спецслужби на тлі двох великих справ російських агентів, які намагалися отримати дані на території Швейцарії, пише Reuters.

"Я не можу надати багато деталей про російські заходи у Швейцарії, але ясно, що у нас є більше заходів, ніж раніше", - заявив директор управління розвідки NDB Жан-Філіп Годен.

"Я не можу сказати, скільки шпигунів, але достатньо багато. Звичайно, у мене багато інформації, але я поділюся нею з колегами, а не з медіа", - додав він.

Федеральна прокуратура Швейцарії веде слідство за кримінальною справою двох громадян Росії, підозрюваних у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Прокуратура підтвердила, що особи, пов'язані з передбачуваним зламом швейцарського офісу WADA, "це ті ж особи, затримані під час операції, згаданої Федеральною розвідувальної службою в зв'язку з лабораторією в Шпіці".

Російські агенти також намагалися отримати дані з лабораторії у Шпіці поблизу Берна, яка розслідувала отруєння екс-агента ГРУ РФ Сергєя Скрипаля та його дочки в Солсбері. Швейцарія раніше підтвердила факт кібератаки, зазначивши, що злочинці своїх цілей не досягли.

У квітні 2018 року у Нідерландах затримали підозрюваних до кібератак чотирьох співробітників ГРУ РФ і вислали до Росії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.