Бізнесмен готовий сплатити штрафи за жінок у нікабах в Швейцарії

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:15

Бізнесмен і політичний активіст алжирського походження Рашид Некказ заявив, що буде оплачувати штрафи за жінок у нікабах у швейцарському кантоні Санкт-Галлені.

Про це повідомляє Swissinfo.

Напередодні Некказ демонстративно вийшов в центр міста Санкт-Галлен, столицю одноіменного кантону, у супроводі жінки із закритим обличчям. Приводом для акції стали підсумки референдуму 23 вересня 2018 року, на якому населення кантону вирішило заборонити будь-які форми одягу, що приховують обличчя.

 

Зупинившись біля дверей будівлі мерії, Рашид Некказ заявив, що всі жінки повинні мати право, з огляду на принципи свободи віросповідання, носити одяг за власним бажанням, і що влада повинна поважати ухвалені закони і свободу совісті.

За його словами, якщо влада кантону Санкт-Галлен ухвалить рішення штрафувати тих, кого зупинять на вулиці або в будь-якому іншому громадському місці в одязі, що приховує обличчя, то він готовий брати ці штрафи на себе.

Бізнесмен раніше оплатив чотири таких штрафи у швейцарському кантоні Тічино. В інших містах Європи він сплатив вже понад півтори тисячі аналогічних штрафів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.